Aktiviteter

Roliga aktiviteter för hela familjen.

På Örnefjordens Camping finns det möjlighet för stora och små att ha roligt och njuta av semestern.  Här kan man t.ex. spela fotboll, fiska krabbor och  gå på tipspromenader i den sköna omgivningen. Här kan även de mindre prova på att rida på våra trevliga hästar samt klappa våra får. Lek en stund på vår fina lekplats. Vid några tillfällen under sommaren är även en hoppborg uppsatt. Gå en tur på minigolfbana där du kommer att möta några spännande figurer.

Vad kan ni göra på Örnefjordens camping?

Hyr gärna en av våra båtar med motor. Ta dig en tur till SMÖGEN och se den långa bryggan ur ett annat perspektiv.

Prislista motorbåt:
Halvdag (6 timmar) från 350 kr
Heldag (12 timmar) från 500 kr

På Hovenäset (inte på campingen) kan du hyra/prova kajakpaddling. Hovenäset är en pärla för att starta din kajakpaddling. Här finns många små fina stränder att gå i land på. Blåser det mycket kan man smyga inomskärs annars kanske en kvällspaddling i stilla vatten kan locka ända ut till Hållö. Det finns 5 stabila kajaker och en dubbelkajak.

Halvdag 250 SEK (upp till 4 timmar)
Heldag 300 SEK
2 vardagar (mån-tor) 500 SEK
Helg (fre-sön) 600 SEK

Går även att boka en kortare guidad tur för 400 SEK/person. I priset ingår: kajak, paddel, kapell, flytväst, svamp samt kortare genomgång. Betala med swish 123 068 8713


Boka genom att ringa eller smsa till Lena Thorselius
0708 79 97 07

Upplev våra härliga havsstränder där du kan välja att vara lite avskild med gräsytor och klippor. Har du tur kommer sälarna och tittar lite nyfiket. Eller så väljer ni vår mindre sandstrand med badbrygga och möjlighet att simma ut till vår flotte. Här kan man alltid bedriva krabbfiske och dyl. Eller hyr en utav våra båtar och hitta dig en egen ö eller skyddad vik där du kan sola och bada.
Man kan också välja att förflytta sig till närbelägna BUA där det finns otroligt vackra sandstränder eller BOHUS-MALMÖNS alla sina kända bad.

Ett flertal gånger under sommaren kommer det att finnas möjlighet till helikopterturer över Örnefjordens Camping.
Mer information som datum, plats, tider & priser kommer upp på anslagstavlorna några dagar i förväg.
 

Minigolf

Våren 2012 var det dags för nio stycken nya minigolfbanorna att komma på plats på campingen.
Banorna är specialdesignade med många roliga och ovanliga hinder.

Lekplatsen kom till Campingen våren 2010 och är placerad på C-fältet. Den har klättervägg, sandlåda, gungor, hästar, piratskepp och mycket, mycket mer.
 

Under sommaren har vi även ponnyridning i våran lilla fårhage.

Vi har massor av fina utflyktsmål nästgårds.
NORDENS ARK  (ca 12 km) Här kan du se alla våra utrotningshotade djur. Ta med fikakorgen och njut av den bland vargarna eller järven vid utkiksplatsen.
TUMLAREN  (13 km) I det lilla idylliska samhället Väjern, strax norr om Kungshamn/Smögen, ligger bad- och friskvårdsanläggningen Tumlaren.
SMÖGENBRYGGAN (12 km) Smögenbryggan är sommartid ett av Sveriges största turistmål. Utbudet av butiker, caféer, krogar och restauranger är stort och här finns något för alla. Den ungefär en kilometer långa bryggan börjar vid fiskhallarna. I den andra änden hittar man badplatsen Vallevik. Den har en liten sandstrand för de allra minsta, klippbad och hopptorn för de större. Kvällstid bjuder Smögenbryggan på ett glatt och livligt uteliv.
STENHUGGERIMUSEET (9 km) I centrum står arbetsplatser och andra historiska miljöer med anknytning till stenhuggningsarbetet. Stenhuggerimuseet ligger i ett gammalt stenbrott. Brytningen där startade på 1930-talet och lades ner på 1950-talet. Byggnaderna på området består av smedja, utställningslokaler och huggarskjul samt visningshall.
HÅLLÖ  På ön står Hållö fyr som är Bohusläns äldsta. Ön kan nås med färja både från Smögen (Smögenbryggan) och Kungshamn (Bäckevikstorget). På Hållö finns flera badklippor, mest känd är Marmorbassängen som ligger på öns västra sida. Denna bassäng är känd för att ha väldigt fint, turkosblått och klart vatten.
HAV & LAND – SOTENÄS KULTURHUS (9 km) Här kan ni se på bio och uppleva andra härliga evenemang.
GEOPARKEN BOHUSGRANIT ( 7 km)  En slinga genom parken leder upp till ett bronsåldersröse med hänförande utsikt över Västerhavet ut mot Väderöarna. Här lär du dig om geologi, arkeologi, ekologi och kultur.
HAVETS HUS  (43 km) i Lysekil visar hela vårt fantastiska djurliv i havet. Upplev de stora hajarna simma över huvudet eller se de enorma humrarna.
TOSSENE GOLFBANA (ca 10km)
Banan är en 27-hålsanläggning. Den är vackert inplacerad i den Bohuslänska naturen.
Karaktären är en blandning av skogs- och parkbana. Banan är oftast spelbar från tidig vår till sen höst. Vi har greenfee avtal med följande banor:
Mjölkeröds GK (65 km)
Torreby GK (35 km)
Strömstad GK (92 km)
Färgelanda GK  (ca 60 km)
VITLYCKE (54 km) Vitlycke museum har under sommaren olika aktiviteter och evenemang för er som besöker världsarvet. Det är guidade turer till hällristningarna, hantverk i Bronsåldersgården, sommarsolståndsfirande och mycket mer.

Våra härliga vandringsleder är inte att förglömma. Du väljer själv om du vill gå Kuststigen eller Bohusleden eller delar av dem. För att följa och få inspiration kring vårat härliga område gå gärna in på facebook.com/VisitSmogenSotenas/  


Ni kan också hitta det här i närheten!

Smögen bryggan

Smögen bryggan

Smögen med sin unika miljö är Bohusläns största turistmål.
Läs mer

Havets hus

Havets hus

Några är långa och släta, andra är brokiga och har massor av armar.
Läs mer

Hållö

Hållö

Hållö är en av de vackraste och mest säregna platserna på hela västkusten.
Läs mer

Nordens ark

Nordens ark

Parken som gör skillnad Nordens Arks syfte är att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald.
Läs mer

Tullboden

Tullboden

Tullbodens Vattensportklubb hittar du i Tullboden vid färjeläget till Bohus Malmön på Sveriges västkust.
Läs mer

Bohus-malmön

Bohus-malmön

Kom till oss för att gå på utmärkta vandringsleder och upptäck den fantastiska naturen.
Läs mer

Kustcharken

Kustcharken

Närproducerat kvalitétskött.
Läs mer

Strandpromenaden

Strandpromenaden

Strandpromenaden i Kungshamn är en vacker promenadbrygga som sträcker sig från Abbas fabrik ända genom Kungshamns Centrum.
Läs mer